Skip to main content
0
Uncategorized

Maria Guttesen og Matt The Electrician 5 mei

By 19/03/2018May 7th, 2018No Comments

Maggies bjóðar til dupultkonsert við tveimum spennandi nøvnum.
Her eitt sindur av tí sum verður skriva um tey í DK 🙂

Færøske Maria Guttesen har efterhånden en lang musisk karriere bag sig. Udover uddannelse fra Det jyske musikkonservatorium, har hun også udgivet flere albums.
Som musisk kunstner har Maria haft rollen som både sanger, komponist, musiker og producer. De senere år er blandt andet gået med talentudvikling, samt studie indspilninger til kommende albums.

Maria Guttesen har altid fulgt sit musiske hjerte og har derfor holdt fast i sit naturlig udtryk og sin indlevelse, hun har været kunstnerisk kompromisløs med egne produktioner uanset vilkårene og følgerne. Hun er en komponist og musiker som er svær at sætte i bås. I følge Maria
handler musik ikke om stilart, men om følelse, fornemmelse, fortælling og stemmning, og dette afspejler sig også i hendes måde at udtrykke sin musik på.

Maria har udgivet albums i flere forskellige konstelationer, og anmelderne har været gavmilde.

Der er nu gået 10 år siden albummet ”wide Open” udkom. Her er link til anmeldelse:

http://gaffa.dk/anmeldelse/28011

For 8 år siden udkom albummet ”Reconstructed” med Steenild+Guttesen, et nyt samarbejde var blevet født med den magiske danske guitarist Peter Steenild. Dette album blev kvitteret med 5 stjerner i musik magazinet Gaffa. Her er link til anmeldelsen: http://gaffa.dk/anmeldelse/39065/steenildguttesen-reconstructed

Maria Guttesen og Peter Steenild er i arbejdstøjet igen og er i øjeblikket ved at færdiggøre en ny udgivelse, og singlen York udkommer medio april.

Maria Guttesen og tekstforfatter Lene Drachmann har i to omgange været i Austin (US) for at skrive sange med amerikanske sangskrivere. I den sammenhæng mødte de sanger og sangskriver Matt The Electrician. Under besøget i Austin spillede de support for Matt til en af hans koncerter. Matt The Electrician sætter nu for første gang sine fødder på færøsk jord i starten af maj, og i den sammenhæng spiller Maria Guttesen dobbelt koncert med amerikaneren i sit eget fødeland, nærmere betegnet på Maggies i Nólsoy.

På trods af navnet er Matt The Electrician ikke længere elektriker, men arbejdsmoralen fra et liv som hårdtarbejdende håndværker har han slæbt med sig, og de endeløse timer på landevejen mod endnu en koncert igennem de sidste 20 år, har givet ham lige præcis den autencitet og musikalske saft og kraft, som så mange andre forgæves søger efter og prøver at imitere. Matt er kort og godt “The Real Thing”. CV´et byder på 10 album udgivelser og tusindvis af koncerter over hele verden.